ISRC

De ISRC (International Standard Recording Code) is een unieke identificatie van de audio en de audiovisuele opnamen. Deze code laat toe opnamen wereldwijd uniek te identificeren.
Via deze unieke identificatie kan op een eenvoudige wijze de gebruikte opname en de rechthebbende geïdentificeerd worden. Dit laat toe om het administratieve werk te vereenvoudigen:

De sleutel voor deze unieke identificatie is de unieke code van de diegene die de registratie verzorgt (‘registratie code’). Voor het Belgisch grondgebeid kan deze code UITSLUITEND verkregen worden bij SIMIM.

Samenstelling van de code:

De volledige ISRC bestaat uit 12 tekens. Zij staan voor het land van diegene die de registratie verzorgt (2 tekens), de unieke code van diegene die de registratie verzorgt (‘registratie code’) (3 tekens), het jaar van de registratie van de opname (2 tekens) en het opnamenummer (5 tekens). Deze 4 delen worden van mekaar gescheiden door een ‘koppelteken’: “-“. Zij moeten in deze vaste volgorde genoteerd worden. Bij de afdruk van de code moet steeds de aanduiding ‘ISRC’ voorafgaan.

Voorbeeld:

Procedure:

Extra informatie:

Uitgebreide informatie kunt u vinden op de website van IFPI.

Registratiecode aanvragen:

Wilt u muziekopnames gaan produceren en beschikt u nog niet over een registratiecode, dan kan u deze aanvragen op ISRC [at] simim.be.

Vermeld in de subject lijn ‘Aanvraag ISRC’ en geef de volgende informatie:

De ‘registratie code’ wordt u gratis toegekend. U moet wel de voorgeschreven procedure strikt naleven.

klik hier voor een printvriendelijke versie van deze pagina.

Gebruiksvoorwaarden - Privacy policy